Zaalvoetbalclub Valaar - Wilrijk (Antwerpen)
Laatst bijgewerkt op 26-05-2018: update klassement
Verslag ZVC Forza Anverpia 1 - ZVC Valaar 2
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC Ploegske 13
ZVC Azulgranas Brasschaat
5 - 4
ZVC Valaar 2
(3 - 3)
Competitie
15-09-2010
Opstelling
 
Naam
Aantal gescoorde doelpunten
1.
Mathias Avonts
 
2.
Maarten Bauwens
2
3.
Youssef Boubker
 
4.
Senne Hendrickx
1
5.
Jim Hurckmans
 
6.
Jan Janssens
 
7.
Haris Mesic
 
8.
Marco Salamanca
1
Verslag
Vanavond was het dan eindelijk zover: de aftrap van het nieuwe zaalvoetbalseizoen. Het bestuur besloot coach Koen F te ontslaan na een meningsverschil over zijn kapsel. ZVC Valaar 2 begon dus zonder coach aan het nieuwe seizoen. Marco S werd voor deze wedstrijd aangesteld als speler-trainer. Lieven F, Frank VD, Jeroen DP, Jeroen B en nieuwe aanwinst Niki M waren niet beschikbaar waardoor Haris M de 8ste man werd.

Tegenstander ZVC Azulgranas leek geen gemakkelijke tegenstander en de interim-coach vroeg dan ook om de volle concentratie. ZVC Valaar 2 had vreemd genoeg geluisterd en begon furieus. De 0-1 was een knap staaltje samenspel tussen Mathias A, Senne H en Maarten B, afgewerkt door Maarten B op aangeven van Mathias A. Diezelfde Maarten B had duidelijk zin en kopte de 0-2 op het bord.
De eerste 5 minuten waren goed, maar toen herviel ZVC Valaar 2 in een oude gewoonte: nonchalance. Slecht verdedigen en een slechte organisatie (door gebrek aan communicatie) zorgde ervoor dat de tegenstander scoorde, gelijkmaakte en op voorsprong kwam. Senne H wakkerde het vuur terug aan door de bordjes gelijk te zetten op aangeven van Marco S. 3-3 was meteen ook de ruststand.

Onder de rust werd er door de coach ad interim terug volle concentratie gevraagd, maar deze keer werd er niet geluisterd. Nogmaals slecht verdedigen leidde tot een 4-3 achterstand. ZVC Valaar 2 trok terug ten aanval en liet zich niet vangen door provocaties of andere pogingen om de ploeg te destabiliseren. Marco S nam een vrije trap en schoof de bal laag over de grond binnen, 4-4 en ZVC Valaar 2 was weer de betere ploeg.
Maar wr kwam ZVC Valaar 2 op achterstand door slap verdedigen. Mathias A kreeg vlak voor affluiten d kans voor de gelijkmaker maar besloot zwak op de keeper.

Geen superslechte wedstrijd maar het nonchalant verdedigen nekte ZVC Valaar 2 (voor de zoveelste keer). De spelers kunnen hier alleen maar van leren en beter worden. En dat zal nodig zijn, want het bestuur heeft grote ambities: promoveren en als het even kan ook kampioen spelen. Hopelijk is er volgende week beterschap. (ms/rdn)
WEDSTRIJDEN
19-04
20:00
ZVC Pitstop S&G
ZVC Valaar
06-04
20:00
ZVC Andalucia S.D.
ZVC Valaar
26-03
21:00
ZVC Valaar
ZVC Repro 1
KLASSEMENT
1.
ZVC Andalucia S.D.
(22)
58
2.
ZVC Royal Vitosi
(22)
43
3.
Squadra 07 Hoboken
(22)
42
6.
ZVC Valaar
(22)
28
SPONSORS
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Antwerpse sportclub 2018