Zaalvoetbalclub Valaar - Wilrijk (Antwerpen)
Laatst bijgewerkt op 26-05-2018: update klassement
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC S.K.B.
Verslag ZVC Squadra 07 Hoboken - ZVC Valaar 2
ZVC Olympiakos
4 - 4
ZVC Valaar 2
(1 - 2)
Competitie
07-10-2011
Opstelling
 
Naam
Aantal gescoorde doelpunten
1.
Mathias Avonts
2
Geel
2.
Maarten Bauwens
 
3.
Jim Hurckmans
 
4.
Jan Janssens
1
5.
Haris Mesic
1
Geel
6.
Yves Meyer
 
Verslag
Op deze donkere vrijdagavond moesten we naar het verre Ekeren om ZVC Olympiakos partij te geven. Door een spelerstekort in eigen rangen moesten we aantreden met 6 spelers waarvan 2 van "den 1".

Het werd al snel duidelijk dat de tegenstander een goed georganiseerde en technische ploeg was. Doordat ZVC Valaar 2 maar 1 wisselspeler had, werd er gefocust op de counter. Dit was echter niet makkelijk omdat ZVC Olympiakos bijzonder goed verdedigden en ze bij balverlies direct druk kwamen zetten. Toch kwam ZVC Valaar 2 er enkele keren goed uit, maar botste steeds op een goede doelman.
Na goed 10 minuten spelen vond ZVC Valaar 2 dan toch het gaatje: Haris M rondde een mooie collectieve aanval beheerst af. Niet veel later deed Mathias A hetzelfde op aangeven van Haris M. Vlak voor rust scoorde ZVC Olympiakos nog tegen en zo gingen we rusten met een krappe 1-2 voorsprong.

Na goed 5 minuten in de 2de helft kwam ZVC Valaar 2 1-3 voor: Yves M omspeelde een mannetje en bracht de bal voor doel waar een alerte Mathias A de hoek maar voor het uitkiezen had. Na deze opdoffer voor ZVC Olympiakos (toen de betere ploeg), verzuimde ZVC Valaar 2 het helemaal af te maken. Op de koop toe kreeg Haris M een gele kaart onder de neus geduwd, omdat hij de scheidsrechter had gewezen op de (ruimschootse) afstand van het muurtje bij een vrije trap. Een zeer strenge beslissing als je weet dat het muurtje op correcte afstand stond, maar de scheidsrechter besliste daar anders over. Nu ZVC Valaar 2 nog maar 5 spelers in de strijd kon gooien, was het pompen of verzuipen.
ZVC Valaar 2 stond voortdurend onder druk en kon er nog maar heel sporadisch eens uitkomen. De scheidsrechter begon dan ook "lichtjes" in het voordeel van ZVC Olympiakos te fluiten waardoor het voor ZVC Valaar 2 nog moeilijker werd. En 10 minuten voor tijd werd Mathias A terecht met een gele kaart van het veld gestuurd na een tackle richting de doelman. Nu was het hek helemaal van de dam met nog maar 3 veldspelers.
ZVC Olympiakos boog de achterstand in geen tijd om naar een 4-3 voorsprong. Maar net toen we dachten dat al het harde werk voor niets was geweest, ontbond Jan J zijn uitwerp-duivels: met een ongemeen harde uitworp die over alles en iedereen vloog en uiteindelijk onder de voet van de thuisdoelman in doel botste, bezorgde hij ZVC Valaar 2 in extremis nog een puntje.

Met een 4-4 eindstand mag ZVC Valaar 2 meer dan tevreden zijn tegen deze sterke tegenstander. Hopelijk kunnen we ze in onze thuisarena een warm onthaal geven met een voltallige ploeg. (ms)
WEDSTRIJDEN
19-04
20:00
ZVC Pitstop S&G
ZVC Valaar
06-04
20:00
ZVC Andalucia S.D.
ZVC Valaar
26-03
21:00
ZVC Valaar
ZVC Repro 1
KLASSEMENT
1.
ZVC Andalucia S.D.
(22)
58
2.
ZVC Royal Vitosi
(22)
43
3.
Squadra 07 Hoboken
(22)
42
6.
ZVC Valaar
(22)
28
SPONSORS
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Antwerpse sportclub 2018