Zaalvoetbalclub Valaar - Wilrijk (Antwerpen)
Laatst bijgewerkt op 26-05-2018: update klassement
Verslag ZVC IHAM - ZVC Valaar 2
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC D.C. United
ZVC Nieuw Boechout
6 - 2
ZVC Valaar 2
(2 - 1)
Competitie
13-11-2012
Opstelling
 
Naam
Aantal gescoorde doelpunten
1.
Mathias Avonts
 
2.
Maarten Bauwens
 
3.
Youssef Boubker
 
4.
Jeroen De Puydt
 
5.
Sven MariŽn
2
6.
Dimitri van de Vel
 
7.
Frank Van Doorslaer
 
Verslag
Op deze koude herfstavond moest ZVC Valaar 2 naar sporthal De Bist om het op te nemen tegen ZVC Nieuw Boechout, de leider in 3de Afdeling B. Zij hadden al een straffe reeks neergezet met maar liefst 6 overwinningen en slechts 1 gelijkspel.

Aangezien we over een beperkte selectie beschikten, waarin zelfs oud-strijder Frank VD opgenomen was, besloten we om zeer compact en verdedigend te spelen. Deze aanpak loonde in het begin van de match: de kansen waren schaars en de bordjes bleven op 0-0 staan. ZVC Nieuw Boechout probeerde met rustig en verzorgd voetbal doorheen onze dubbele muur te raken. Als ZVC Nieuw Boechout dan toch eens een gaatje vond, botsten ze op een sterke Dimitri VDV. Toch moest onze keeper zich na 12 minuten gewonnen geven na een mooie aanval van ZVC Nieuw Boechout (1-0). Niet veel later werd het zelfs 2-0 na weeral een mooi uitgespeelde aanval. Met nog 3 minuten op de klok kreeg ZVC Valaar 2 een vrije trap op een interessante plaats. De bedrijvige Sven M zette zich achter de bal en het leer verdween snoeihard in doel: 2-1 op slag van rust.

Na de pauze bleven we vasthouden aan dezelfde tactiek: terugplooien op eigen helft en proberen tegen te prikken op de counter. ZVC Nieuw Boechout wou de voorsprong verder uitbouwen en schakelde een versnelling hoger. ZVC Valaar 2 kwam iets meer in de verdrukking, maar het verdedigende blok hield goed stand. Maar toen kreeg de spits van ZVC Nieuw Boechout, na wat geharrewar, de bal met een gelukje in doel (3-1). Maar Sven M kon op een afvallende bal zijn 2de van de avond maken (3-2) en hield de spanning in de match.
ZVC Valaar 2 voelde dat er iets te rapen viel en ging iets hoger spelen. Hierdoor vielen er grotere gaten en kwamen er dus ook meer kansen voor ZVC Nieuw Boechout. Het spel ging goed op en neer, maar ZVC Nieuw Boechout had het geluk meer aan haar zijde. Waar de ballen er voor ons net niet ingingen of goed werden gered door de doelman, gingen ze erbij de thuisploeg wel in. Zo bouwde ZVC Nieuw Boechout stelselmatig haar voorsprong verder uit tot een 6-2 eindstand.

Een verdienstelijke wedstrijd voor onze, toch wel bescheiden, selectie. Na een 1 op 12 is winnen tegen ZVC D.C. United een must om ons nog te handhaven in de subtop van het klassement. (ma)
WEDSTRIJDEN
19-04
20:00
ZVC Pitstop S&G
ZVC Valaar
06-04
20:00
ZVC Andalucia S.D.
ZVC Valaar
26-03
21:00
ZVC Valaar
ZVC Repro 1
KLASSEMENT
1.
ZVC Andalucia S.D.
(22)
58
2.
ZVC Royal Vitosi
(22)
43
3.
Squadra 07 Hoboken
(22)
42
6.
ZVC Valaar
(22)
28
SPONSORS
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Antwerpse sportclub 2018