Zaalvoetbalclub Valaar - Wilrijk (Antwerpen)
Laatst bijgewerkt op 26-05-2018: update klassement
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC D.C. United
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC Zwijndrecht United
ZVC Forza Italia
2 - 4
ZVC Valaar 2
(0 - 2)
Competitie
07-12-2012
Opstelling
 
Naam
Aantal gescoorde doelpunten
1.
Maarten Bauwens
 
Geel
2.
Youssef Boubker
 
3.
Jeroen De Puydt
1
4.
Alexander Doggen
1
5.
Jan Janssens
 
6.
Marco Salamanca
 
7.
Koen Verlinden
 
8.
Shelley Zuckerman
2
Verslag
Op deze koude vrijdagavond moesten we richting Rumst om ZVC Forza Italia te bekampen. Een ploeg die (net als ZVC Valaar 2) sterk aan het seizoen begon, maar de laatste matchen toch een beetje aan het zwalpen was. De 8-man sterke selectie stond onder leiding van de geblesseerde Mathias A.

Het begin van de wedstrijd was zoals gewoonlijk zeer afwachtend. Beide ploegen speelde rustig van achteruit rond en hoopte zo het gaatje te vinden. Dit gaatje werd pas na goed 15 minuten spelen gevonden door Alexander D die met een hard geplaatst schot de thuisdoelman wist te verschalken (0-1). Een paar minuten later was het diezelfde Alexander D die met een staalharde pegel vanop 8 meter recht in de winkelhaak trapte. De bal, die al dan niet de doellijn had overschreden, kwam terug in het spel en werd voor de zekerheid door Jeroen DP in het doel geduwd (0-2). In tussentijd hield Jan J zijn netten schoon met enkele puike reddingen. We gingen rusten met een felbevochten 0-2 voorsprong.

In de 2de helft veranderde er niets aan het spelbeeld: 2 ploegen die al combinerend de overkant probeerden te bereiken. ZVC Forza Italia begon nu hoger druk te zetten en schakelde een versnelling hoger. ZVC Valaar 2 kwam iets meer in de verdrukking maar de sterke verdediging, met een sterke Koen V als speerpunt, hield alles mooi gesloten. Enkele minuten later moest Jan J zich toch gewonnen geven na een communicatiefoutje in de verdediging (1-2). Niet veel later werd het zelfs 2-2 door een mooi uitgespeelde aanval van ZVC Forza Italia.
We voelden dat er meer in zat en gingen opnieuw opzoek naar de voorsprong. Shelley Z, die op dat moment niet echt in de match zat, achtte zijn moment gekomen en vlamde de bal tegen de netten nadat die nog maar 20 seconden op het veld stond (2-3). Het spel ging nu goed op en neer en er werd gevochten voor elke meter sporthalondergrond. In het heetst van de strijd gooide Maarten B een broodonnodige tackle, terecht bestraft met een gele kaart. Niet veel later deed een speler van ZVC Forza Italia hetzelfde en ook hij kon de douches gaan opzoeken.
Met nog 5 minuten te spelen kon de match nog elke kant op en er werd zeer geconcentreerd gevoetbald. Na goed 7 corners op een rij voor ZVC Forza Italia kon ZVC Valaar 2 een counter opzetten. Youssef B ging aan de haal met de bal en legde onbaatzuchtig de bal opzij voor een goed gevolgde Shelley Z (2-4). De wedstrijd was nu gespeeld en de resterende minuten werden professioneel uitgetikt.

Een deugddoende overwinning waardoor we ons blijven handhaven in de top-3. Elke speler acteerde op een hoog niveau vandaag, waardoor we aantonen dat we zeker thuishoren in deze reeks. Nu hopen dat we deze vorm niet kwijtspelen tijdens de winterstop. (ma)
WEDSTRIJDEN
19-04
20:00
ZVC Pitstop S&G
ZVC Valaar
06-04
20:00
ZVC Andalucia S.D.
ZVC Valaar
26-03
21:00
ZVC Valaar
ZVC Repro 1
KLASSEMENT
1.
ZVC Andalucia S.D.
(22)
58
2.
ZVC Royal Vitosi
(22)
43
3.
Squadra 07 Hoboken
(22)
42
6.
ZVC Valaar
(22)
28
SPONSORS
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Antwerpse sportclub 2018