Zaalvoetbalclub Valaar - Wilrijk (Antwerpen)
Laatst bijgewerkt op 26-05-2018: update klassement
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC De Boskneuters
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC Celtic Wezel
ZVC Stella Athina
3 - 4
ZVC Valaar 2
(2 - 1)
Competitie
02-02-2015
Opstelling
 
Naam
Aantal gescoorde doelpunten
1.
Mathias Avonts
 
2.
Maarten Bauwens
 
3.
Benny Degens
 
4.
Jan Janssens
 
5.
Haris Mesic
 
6.
Marco Salamanca
2
7.
Frank Van Doorslaer
1
8.
Koen Verlinden
1
Verslag
Vandaag stond de topper op het programma: ZVC Valaar 2 moest naar het exotische Edegem om partij te geven aan ZVC Stella Athina. We konden rekenen op een voltallige selectie met oudgediende Haris M. We kennen ZVC Stella Athina als een goed voetballende ploeg met een sterke organisatie achteraan. Ons tactisch plan was simpel: achteraan alles dicht houden en loeren op de counter.

Maar het begin van de wedstrijd draaide net iets anders uit: na nog geen 2 minuten spelen verloor Frank VD de bal op eigen helft en in de daarop volgende actie kon de thuisploeg de 1-0 al binnen prikken. Het ideale geschenk voor ZVC Stella Athina! De thuisploeg kon nu vanuit de spreekwoordelijke zetel voetballen en wachten op een foutje van ZVC Valaar 2. De bal ging goed over en weer en het tempo was verschroeiend. Pas diep in de 1ste helft kon Koen V de gelijkmaker net over de lijn duwen na een vrije trap van Marco S (1-1).
In een volgende actie waarbij Koen V 3 man in de wind zette, werd hij hardhandig gestopt door de keeper. Koen V moest het veld verlaten met een blessure en tot eenieders verbazing vond de scheidsrechter dat er niets aan de hand was. Net voor het rustsignaal kon de thuisploeg alsnog scoren. De spits van ZVC Stella Athina kon met een puntertje tussen Marco S en Maarten B onze keeper Jan J verrassen (2-1).

Na de rust hetzelfde spelbeeld: beide ploegen lieten de bal goed over en weer gaan en konden af en toe dreigen. Op een van die acties werd een sterk spelende Benny D onderuit gehaald in het strafschopgebied. Strafschop! Kapitein Maarten B nam zijn verantwoordelijkheid, maar besloot op de voeten van de keeper. Het daaropvolgende schot van Mathias A werd gelost door de keeper en Marco S was goed gevolgd en had de bal maar binnen te leggen (2-2). ZVC Valaar 2 nam meer en meer het heft in handen en versierde de betere kansen. Het overwicht drukte zich ook uit in een mooie goal: de kleine vinnige Frank "The Knife" VD werd diep gestuurd en legde de bal beheerst naast de keeper binnen (2-3). Voor het eerst kwam ZVC Valaar 2 op voorsprong in deze uitermate spannende wedstrijd.
De thuisploeg liet zich niet onbetuigd en begon zwaar te drukken. ZVC Valaar 2 had moeite om er nog deftig uit te komen en had ook veel fouten nodig om de aanvalsgolven af te weren. Op 1 van de vele vrije trappen rond ons strafschopgebied kon ZVC Stella Athina dan ook gelijkmaker maken nadat onze muur niet goed stond opgesteld. Met nog een kleine 10 minuten op de klok gingen beide ploegen volop voor de overwinning. Nadat Maarten B de bal kon afsnoepen van de mee opgeschoven keeper had hij een lege boulevard tot aan het doel. Iedereen veerde al recht en begon te juichen, maar dat was buiten Maarten B gerekend: hij schoot de bal onder druk van een goed gevolgde verdediger op de binnenkant van de paal waarop de bal via de andere paal terug het veld in kwam. Een onbegrijpelijke misser van de normaal trefzekere Maarten B!
Met nog amper 3 minuten op de klok kon ZVC Valaar 2 nog eens een mooie aanval opzetten. Na een mooie 1-2 tussen Mathias A en Marco S kon de laatstgenoemde de bal tussen 2 verdedigers voorbij de keeper tikken (3-4). Met nog 2 minuten officiŽle speeltijd, die door de scheidsrechter uitgerokken werden tot een overdreven 5 minuten, kwam ZVC Stella Athina flink opzetten. De scheidsrechter gaf ook verscheidene discutabele vrije trappen weg op zeer interessante plaatsen voor de thuisploeg. Toch konden we de kansen stuk voor stuk afweren en de 3 punten mee naar huis nemen.

Een zeer spannende wedstrijd die in ons voordeel is uitgedraaid. Iedereen acteerde op een hoog niveau en ging er vol voor. Nog een speciale vermelding voor coach Younes B die met gerichte en tactische wissels deze overwinning mogelijk maakte. (ma)
WEDSTRIJDEN
19-04
20:00
ZVC Pitstop S&G
ZVC Valaar
06-04
20:00
ZVC Andalucia S.D.
ZVC Valaar
26-03
21:00
ZVC Valaar
ZVC Repro 1
KLASSEMENT
1.
ZVC Andalucia S.D.
(22)
58
2.
ZVC Royal Vitosi
(22)
43
3.
Squadra 07 Hoboken
(22)
42
6.
ZVC Valaar
(22)
28
SPONSORS
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Antwerpse sportclub 2018