Zaalvoetbalclub Valaar - Wilrijk (Antwerpen)
Laatst bijgewerkt op 26-05-2018: update klassement
Verslag ZVC Groenenhoek - ZVC Valaar 2
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC El Classico 1
ZVC Valaar 2
5 - 4
ZVC ZeeZicht
(1 - 4)
Competitie
09-03-2015
Opstelling
 
Naam
Aantal gescoorde doelpunten
1.
Mathias Avonts
 
2.
Houdhayfah Belkouch
 
3.
Nasim Benmamaar
2
4.
Youssef Boubker
 
5.
Benny Degens
1
6.
Jan Janssens
 
7.
Marco Salamanca
 
8.
Koen Verlinden
2
Verslag
Met ZVC ZeeZicht kwam er een ploeg op bezoek die zich in de onderste regionen van het klassement bevond. Maar zoals we weten is dat geen zekerheid op een makkelijke wedstrijd. Frank VD moest afzeggen omwille van een blessure en werd vervangen door Koen V.

De wedstrijd was nog niet goed begonnen en ZVC Valaar 2 keek al tegen een achterstand aan. Jan J met een knullige bal door het midden die werd onderschept en enkele tellen later lag die in het net (0-1). Niet veel later stond het al terug gelijk: Mathias A schoot op de paal en Benny D tikte de rebound mooi binnen. Maar amper enkele minuten later stond ZVC Valaar 2 terug op achterstand: na een counter en slecht dekken van Mathias A kon de bezoekende flankspeler vrij aanleggen en liet Jan J kansloos (1-2).
Het spel ging goed op en neer, maar beide ploegen lonkten toch vooral op de counter. Na 1 van die counters en slecht dekken van Youssef B kon de spits van ZVC ZeeZicht makkelijk binnentikken aan de 2de paal. En om het allemaal nog wat erger te maken, lukte ZVC ZeeZicht vlak voor rust nog de 1-4 na wederom slap verdedigen.

Tijdens de rust werd er gehamerd op beter verdedigen en meer bezieling. Eigen domme fouten hadden ons de das omgedaan in de 1ste helft. De 2de helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg: Nasim B kon de bal voorbij de bezoekende doelman schuiven na een mooie aanval (2-4). Het geloof in eigen kunnen flakkerde op en een sterk spelende Koen V kon niet veel later de 3-4 maken na een actie van Marco S. Niet veel later was het diezelfde Koen V die de gelijkmaker tegen de netten duwde.
Onder impuls van Koen V, Nasim B en Marco S bleef ZVC Valaar 2 drukken en op zoek gaan naar die overwinning. ZVC ZeeZicht beperkte zich enkel nog tot verdedigen, maar was wel nog levensgevaarlijk op de counter. Maar door goed collectief verdedigen en een sterke Jan J kon de thuisploeg die counters goed opvangen. Met nog 5 minuten op de klok was het aan Nasim B om zijn duivels te ontbinden: hij begon zijn actie aan de middenlijn, dribbelde de hele verdediging en legde de bal dan enig mooi voorbij de doelman (5-4). De resterende minuten werden professioneel uitgetikt en zo werden de 3 punten veilig gesteld.

Een heerlijke comeback nadat we 1-4 achter stonden. Een mooie collectieve overwinning waarin iedereen het beste van zichzelf gegeven heeft. (ma/rdn)
WEDSTRIJDEN
19-04
20:00
ZVC Pitstop S&G
ZVC Valaar
06-04
20:00
ZVC Andalucia S.D.
ZVC Valaar
26-03
21:00
ZVC Valaar
ZVC Repro 1
KLASSEMENT
1.
ZVC Andalucia S.D.
(22)
58
2.
ZVC Royal Vitosi
(22)
43
3.
Squadra 07 Hoboken
(22)
42
6.
ZVC Valaar
(22)
28
SPONSORS
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Antwerpse sportclub 2018