Zaalvoetbalclub Valaar - Wilrijk (Antwerpen)
Laatst bijgewerkt op 26-05-2018: update klassement
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC El Classico 1
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC Joico
ZVC United 13
4 - 1
ZVC Valaar 2
(3 - 1)
Competitie
23-03-2015
Opstelling
 
Naam
Aantal gescoorde doelpunten
1.
Mathias Avonts
1
2.
Houdhayfah Belkouch
 
3.
Nasim Benmamaar
 
4.
Benny Degens
 
5.
Jan Janssens
 
6.
Haris Mesic
 
7.
Frank Van Doorslaer
 
Verslag
Op deze kille maandagavond moest ZVC Valaar 2 naar Puurs voor een duel tegen ZVC United 13, een rechtstreekse tegenstander voor de 3de plaats. Maarten B was zijn paspoort vergeten en werd zo verwezen naar de bank als hulpcoach van, de altijd presente, Younes B.

ZVC United 13 begon zeer afwachtend en aarzelend aan de wedstrijd waardoor ZVC Valaar 2 al direct enkele keren gevaarlijk kon zijn. Gebrek aan scherpte voor doel zorgde dat daar geen doelpunt uit voortkwam. De thuisploeg moest het vooral hebben van hun balvaardige kapitein. Elk gevaar begon en eindigde ook meestal bij hem. Na enkele minuten zette ZVC United 13 een counter op en de kapitein fusilleerde Jan J bijna met een mooi schot in de hoek (1-0). Het spel ging goed over en weer, maar door gebrek aan inspiratie bleef het gevaar in de zone van de waarheid uit.
De bezoekers wisten maar al te goed dat de kapitein van de thuisploeg over een goed schot beschikte, maar deden toch te weinig om hem af te stoppen. Hij kon enkele malen ongehinderd aanleggen en schoot de 2-0 en 3-0 vlak na elkaar tegen de netten. Een zeer efficiŽnt ZVC United 13 dat voor de rest weinig kansen bijeen kon voetballen. Nadat Frank VD op de rand van het doelgebied foutief werd afgestopt, legde de scheids de bal op de stip. Mathias A zette zich achter de bal en miste niet, 1-3 vlak voor rust. In de resterende minuten werd er niet meer gescoord en zo ging ZVC Valaar 2 rusten met een zure achterstand.

In de 2de helft was er weinig verandering in het spelbeeld te bespeuren. Beide ploegen die in balbezit zochten naar een gaatje in de verdediging van de tegenstander. Dat resulteerde in zeer afwachtend voetbal waarbij er amper kansen werden gecreŽerd. We moesten nu iets hoger druk gaan zetten, want ZVC United 13 speelde de bal vaak achteruit naar hun keeper. Daardoor kwam er meer ruimte in onze rug en ZVC United 13 kon een paar keer gevaarlijk zijn op de counter. Toch werd er lange tijd niet gescoord en dat werkte frustrerend. Er werden veel fouten gemaakt en de match werd wat bitsiger. De scheidsrechter moest een paar keer met gele kaarten zwaaien om de match niet te laten ontaarden.
De bezoekers bleven druk zetten maar botsten steeds op de dubbele muur die ZVC United 13 had opgetrokken. En als ZVC Valaar 2 er dan toch eens doorkwam, stond de thuisdoelman steeds in de weg. Met nog 5 minuten op de klok kon de kapitein van de thuisploeg nog maar eens aanleggen en zag de bal zacht door de benen van onze keeper Jan J gaan (4-1). Een zeldzaam flatertje van de anders zeer secure Jan J. Na deze opdoffer gingen de kopjes helemaal naar beneden en kabbelde de wedstrijd naar zijn einde toe.

Een zure nederlaag die we vooral aan onszelf te wijten hebben. Door een gebrek aan inspiratie en algemeen voetbalverstand speelden we een zeer moeizame wedstrijd. ZVC United 13 had de efficiŽntie dan weer aan hun zijde waardoor ze met relatief weinig kansen toch 4x konden scoren. (ma/rdn)
WEDSTRIJDEN
19-04
20:00
ZVC Pitstop S&G
ZVC Valaar
06-04
20:00
ZVC Andalucia S.D.
ZVC Valaar
26-03
21:00
ZVC Valaar
ZVC Repro 1
KLASSEMENT
1.
ZVC Andalucia S.D.
(22)
58
2.
ZVC Royal Vitosi
(22)
43
3.
Squadra 07 Hoboken
(22)
42
6.
ZVC Valaar
(22)
28
SPONSORS
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Antwerpse sportclub 2018