Zaalvoetbalclub Valaar - Wilrijk (Antwerpen)
Laatst bijgewerkt op 26-05-2018: update klassement
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC Antwerp Thunderdogs 1
Verslag ZVC Valaar 2 - ZVC Wanhoop F.C.
ZVC Les Electras
7 - 5
ZVC Valaar 2
(2 - 2)
Competitie
23-10-2009
Opstelling
 
Naam
Aantal gescoorde doelpunten
1.
Mathias Avonts
 
2.
Jeroen De Puydt
1
Geel
3.
Koen Frans
2
4.
Lieven Frans
1
5.
Jim Hurckmans
 
6.
Jan Janssens
 
7.
Marco Salamanca
 
8.
Frank Van Doorslaer
1
Verslag
Verre verplaatsing nummer 2 voor ZVC Valaar 2 en meteen ook d topper. De beide teams die tot nu toe ongeslagen waren stonden tegenover elkaar in het verre Sint-Job-In-'t-Goor. Omwille van een zieke Youssef B (die de coach niets had laten weten) en een onbeschikbare Senne H (vanwege een match met ZVC Valaar 1) besloot coach Koen F zijn zaalschoenen aan te trekken en mee te spelen. Senne H nam zijn rol van coach over.

Het was duidelijk dat de lange reis nog in de benen zat bij sommige spelers. Een slechte pas van Jeroen DP zorgde voor het 1ste doelgevaar bij de tegenpartij dat zo de betere ploeg werd. Het zou niet de avond van Jeroen DP worden. Toen Marco S op het veld kwam, dartelde hij door de verdediging en gaf een pas naar Frank VD, die droog de 0-1 op het bord zette. ZVC Valaar 2 stond voor, tegen de gang van het spel in maar kreeg zo wel een mentale boost en maakte meteen de 0-2 na een knappe actie van Koen F, Frank VD en Lieven F die koelbloedig afwerkte.
De lachende gezichten verdwenen snel toen Jan J, normaal 1 van de sterkhouders slecht uitverdedigde en de bal zomaar weggaf. Hij kon zijn fout niet herstellen en kreeg het deksel op de neus, 1-2. Na een dwarrelschot van Jeroen DP op de paal en een goede redding van Jan J arriveerden er nog 2 extra spelers van ZVC Les Electras. Bij een 1ste balcontact zette hij een versnelling in die niemand had verwacht en trapte overhoeks binnen, 2-2 en ook meteen de ruststand.

De 2de helft begon met een domper voor ZVC Valaar 2: een onverwachts afstandschot werd door Jan J verkeerd ingeschat, 3-2. Meteen gaf Koen F een antwoord door, weliswaar van dichterbij, hetzelfde te doen en droog scoorde. Met een tikkeltje geluk kwam ZVC Les Electras weer voor maar een flits van pegelaar Jeroen DP zette de bordjes weer gelijk. Iedereen dacht dat hij weer zijn pegelbenen had gevonden en ZVC Valaar 2 kreeg terug vertrouwen maar na enkele goede reddingen van Jan J voetbalde hij weer slecht uit en weer werd dit genadeloos afgestraft. Toen ging het even mis bij Jeroen DP, hij besloot zijn pegelbenen ergens anders voor te gebruiken en trapte tot 3x toe na. Het slachtoffer bleef rustig maar zijn ploegmaats niet. Na wat geduw en getrek was het brandje geblust en moesten Jeroen DP en een speler van ZVC Les Electras naar de scheids. Beiden kregen verdiend geel voor hun wangedrag en ZVC Valaar 2 moest verder zonder kapitein.
De wedstrijd ging verder tot kapitein Jeroen DP opnieuw het veld opliep en iedereen iets wou meedelen: "Scheids, hij heeft me geslagen, hij heeft mij op mijn hoofd geslagen. Mijn vriend heeft het gezien, scheids.". Senne H knikte bevestigend en iedereen was in de war. Jeroen DP was over zijn toeren heen en een klein 2de brandje, zeg maar vonkje, moest weer geblust worden. Zonder erg kon de wedstrijd voort, want Senne H had alles gezien.
En als een kapitein het schip verlaat, dan zinkt het sneller. Na een onterecht toegekende corner voor ZVC Les Electras kwam de bal via een ongelukkige deviatie voor de voeten van een tegenspeler die gemakkelijk kon binnentikken. Terwijl iedereen aan Senne H kwam vragen wat hij exact gezien had, knalde de kapitein van ZVC Les Electras bij een vrije trap op een onverklaarbare wijze tussen Marco S en Mathias A die de muur vormden. Beiden keken elkaar aan en begrepen het niet. Na een actie van Marco S kwam de bal met een gelukje bij Koen F die alle frustraties in zijn schot stak, 7-5 de eindstand en het 1ste verlies was een feit.

Hoewel iedereen het er over eens was dat hier punten vielen te rapen, hebben we allemaal veel geleerd uit dit verlies. Zorg ervoor dat er altijd een vriend in de buurt is bijvoorbeeld en dat we het harde en slimme spel van ZVC Les Electras met gelijke wapens zouden moeten bestrijden. Toch moeten we uit deze slechte ervaring moed putten voor onze komende wedstrijden n de terugwedstrijd in de hel van ZVC Valaar 2. Coach Koen F heeft de pers al gemeld dat hij maandag tegen ZVC Wanhoop een knalprestatie verwacht. (ms)
WEDSTRIJDEN
19-04
20:00
ZVC Pitstop S&G
ZVC Valaar
06-04
20:00
ZVC Andalucia S.D.
ZVC Valaar
26-03
21:00
ZVC Valaar
ZVC Repro 1
KLASSEMENT
1.
ZVC Andalucia S.D.
(22)
58
2.
ZVC Royal Vitosi
(22)
43
3.
Squadra 07 Hoboken
(22)
42
6.
ZVC Valaar
(22)
28
SPONSORS
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Uw advertentie hier?
Neem contact met ons op.
Klik hier.
Antwerpse sportclub 2018